Meadows blir med det den fjerde stabssjefen i Det hvite hus siden Trump ble president. Mulvaney har hatt stillingen i litt over ett år.

Senator Mark Meadows er ny stabssjef.
Senator Mark Meadows er ny stabssjef. (Foto: Erin Scott/Reuters/NTB Scanpix)

Meadows er medlem av Representantenes hus fra Nord-Carolina og en av Trumps mest lojale støttespillere i Kongressen. Han kunngjorde i fjor at han ikke ville stille til gjenvalg til høsten.

Trumps kunngjøring ble gjort på Twitter fredag kveld. Trump sier at Mulvaney nå skal bli USAs spesialutsending til Nord-Irland.

Trump-administrasjonen er den siste tiden blitt kritisert for sin håndteringen av utbruddet av koronaviruset, og Mulvaney var den som hadde hånd om saken inntil visepresident Mike Pence ble oppnevnt til å lede arbeidet for en uke siden.

Trump har nesten helt siden Mulvaney overtok stillingen etter John Kelly, uttrykt stor misnøye med ham, enda Mulvaney ble sett på som en lojal forsvarer av presidenten.

Men Mulvaney vakte for alvor Trumps vrede da han i fjor høst bekreftet at Trump hadde forsøkt å overtale Ukraina til å granske Joe Biden ved å holde tilbake flere hundre millioner dollar i militærstøtte til Ukraina. Det var i strid med det Trump selv hevdet, og Mulvaney trakk senere uttalelsen tilbake.

Demokratene forsøkte forgjeves å få ham til å vitne under riksrettssaken mot Trump.

Siden han ble frikjent i riksrettssaken, har Trump kvittet seg med flere medarbeidere han mener er illojale, og erstattet dem med folk han stoler på, når han nå forbereder valgkampen for å bli gjenvalgt.

I motsetning til tidligere stabssjefer har Meadows gjort det klart at han ikke har noen planer om å forsøke å styre Trump.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.