Kim Jong-un foreslo i et brev til USAs president Donald Trump i august at de to kan møtes i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang til et toppmøte senere i år, ifølge den sørkoreanske avisen JoongAng Ilbo.

Dette er ikke blitt bekreftet av Trump.

Til tross for at USA og Nord-Korea ikke har diplomatiske forbindelser pågår det en heftig brevutveksling mellom statslederne. Trump mottok minst to brev fra Nord-Koreas diktator Kim Jong-un bare i august.Trump har besvart tidligere brev fra Kim, som han har karakterisert som «kjærlige» og «vennlige».

Trump har besvart tidligere brev fra Kim, som han har karakterisert som «kjærlige» og «vennlige».

Kim sendte Trump et brev i begynnelsen av august hvor han klaget over de dyre og unødvendige militærøvelsene USA og Sør-Korea gjennomførte. Samtidig svarte Nord-Korea med å teste ut kortdistansemissiler utenfor kysten.

I et nytt brev beklaget han at Nord-Korea hadde foretatt missiltesting, men åpnet altså opp for at de to statsoverhodene kunne møtes i løpet av kort tid, ifølge sørkoreanske medier.

– Vi har mottatt en detaljert forklaring fra våre amerikanske motparter om at et slikt brev er levert. Hva som er skrevet i brevet og når det ble levert, er ikke opp til oss å bekrefte, sa Sør-Koreas utenriksminister Kang Kyung-wha i en spørretime i nasjonalforsamlingen på mandag.

Trump er invitert til Asean- og Øst-Asia-toppmøtet i Thailand i begynnelsen av november. Også andre land i Asia skal inngå på denne reisen.

Trump fremhever ofte det gode forholdet han har fått til den nordkoreanske diktatoren siden de møttes for første gang i Singapore i fjor.

Han har også et godt forhold til andre autoritære ledere i Midtøsten og Asia.

Under G7-møtet i august skulle Trump møte Egypts president Abdel Fatah al-Sisi. Trump var utålmodig mens han ventet sammen med de offisielle delegasjonene fra USA og Egypt.

– Hvor er min favorittdiktator, spurte Trump høyt, ifølge Wall Street Journal.

Ifølge avisen ble dette møtt med en øredøvende stillhet.

– Vi forsto hverandre godt. Han er en veldig tøff mann, det skal jeg si. Men han er også en god mann og han har gjort en fantastisk jobb i Egypt. Ikke lett, sa Trump etter møtet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.