Den amerikanske utenriksministeren Rex Tillerson presser på for en hardere linje mot Kim Jong Un og hans regime i Nord-Korea.

På et møte i FNs sikkerhetsråd fredag oppfordret Tillerson, ifølge Wall Street Journal (WSJ), nasjonene til å nedgradere eller suspendere alle forbindelser med Pyongyang. Uttalelsene kom som en del av Trump-administrasjonenes trykk for å stanse utviklingen av Nord-Koreas atomprogram og var delvis rettet mot Kina.

Tillerson: Kina truer Nord-Korea med sanksjoner Trump om presidentjobben: –Trodde den skulle være lettereUSA har lenge ønsket at Kina tar en lederrolle i den diplomatiske prosessen for å få en fredelig løsning i den anspente situasjonen.

Ifølge WSJ sa Kinas utenriksminister Wang Yi under møtet at Kina ikke sitter med nøkkelen til en løsning på atomkrisen på Korea-halvøyen. Han skal også ha forlangt at USA og Sør-Korea avslutter sine militære øvelser, og oppfordret USA og Nord-Korea til å samtale direkte.

USA åpner for forhandlinger om Nord-Korea

Den amerikanske administrasjonen sa torsdag at USAs mål ikke er på kaste Nord-Koreas leder, og at man vil vurdere en dialog dersom Pyongyang fulgte "rett dagsorden".

Sesjonen kom dagen etter at president Donald Trump sa han mente Sør-Korea burde betale for det amerikanske rakettskjoldet som skal beskytte landet mot et Nordkoreansk angrep.

Trump bemerket senere overfor nyhetsbyrået Reuters at Sør-Korea skulle betale for Terminal High-Altitude Air Defense, eller Thaad, som er et missilforsvar.

Frykter tabbe kan utløse ny Korea-krig dnPlus

Han sa også at nasjonenes frihandelsavtale enten bør forhandles eller oppheves, og teste et forhold som er en sentral del av den amerikanske strategien mot Nord-Korea.(Vilkår)