Rundt 300.000 sørkoreanske soldater og over 11.500 amerikanske soldater deltar i den fire uker lange øvelsen, som ble innledet søndag.

Øvelsen holdes vanligvis rundt mars måned, men ble i år utsatt på grunn av vinter-OL i Pyeongchang i februar.

På grunn av diplomatiske forhandlinger med Nord-Korea, ser det ut til at øvelsen ser noe annerledes ut, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

For det første er den halvert fra å vare i to måneder, til kun én. Samtidig vil det tas i bruk færre strategiske våpen, blant annet ikke amerikanske hangarskip og atomubåter, ifølge det sørkoreanske militæret.

De felles øvelsene har de siste årene vært en viktig maktdemonstrasjon overfor det koreanske regimet i nord, som har reagert på disse med raseri. Men Kim Jong-uns nylig endrede tone, har bidratt til å lette på spenningene, som på et punkt var på bristepunktet.

Kim skal, i et møte med en sørkoreansk delegasjon, ha uttrykt at han ville «forstå» det dersom øvelsene gikk som planlagt.

Både den sørkoreanske og amerikanske presidenten skal møte Kim i løpet av henholdsvis april og mai, som følge av at diktatoren har åpnet for å innfri det internasjonale kravet om atomnedrustning.(Vilkår)