Politiet i Portland i delstaten Oregon i USA opplyser at flere personer er arrestert etter at det for fjerde dag på rad ble gjennomført demonstrasjoner mot valget av Donald Trump som USAs neste president.

Ifølge politiet i byen startet det hele som en fredelig demonstrasjon. Etter hvert som folkemengden økte raskt i omfang, kom det til sammenstøt mellom politi og demonstranter.

Etter rundt fire timer fikk politiet til slutt kontroll over situasjonen.

En person ble skutt under demonstrasjonen. Skadeomfanget er uklart. Skytingen fant sted på Morrison-brua over elva i sentrum av byen. Da hadde demonstrasjonen pågått i flere timer.

Politiet opplyser til den lokale tv-stasjonen KOIN at de regner med at demonstrasjonene kan komme til å fortsette gjennom helgen.

Det var demonstrasjoner i Portland også torsdag kveld. Da ble 26 personer pågrepet.

Etter en rekke demonstrasjoner denne uken har Donald Trump selv hevdet at mediene er medvirkende årsak til demonstrasjonene.

– Vi har nettopp hatt et veldig åpent og vellykket presidentvalg. Nå er profesjonelle demonstranter, oppildnet av mediene, ute og protester. Veldig urettferdig!, skrev Trump på Twitter torsdag kveld.

Fredag morgen fulgte han opp med følgende tweet:

– Jeg elsker det faktum at de små protestgruppene i går kveld viser så mye lidenskap for vårt flotte land. Vi skal stå sammen og være stolte! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.