Sikkerhetsdepartementet DHS ønsker å bruke midlene til senger for migranter og finansiering av et nytt tiltak som tvinger asylsøkere å vente i Mexico mens deres asylsøknad behandles.

Både kriseetaten FEMA og kystvakten er en del av DHS.

DHS vil ta 155 millioner dollar til å bygge midlertidige leirer langs USA-Mexico-grensen, der asylavhør kan holdes, med mål om raskere behandling. Samtidig skal 116 millioner gå til nye senger for anholdte migranter.

– Det å flytte midlene tillater DHS å håndtere den pågående grensekrisen, samtidig som den ikke truer DHS' totale funksjon, heter det i en uttalelse fra departementet.

Nyheten kommer i det den tropiske stormen Dorian, som er ventet å bli en orkan, beveger seg mot Puerto Rico. Demokraten Nancy Pelosi kaller avgjørelsen for «ufattelig hensynsløst».

– Å ta bevilgede midler er alltid uakseptabelt, men å ta fra midler til katastrofehåndtering for å finansiere en umenneskelig og forferdelig fengsling av familier, er utrolig. Å gjøre det rett før orkansesongen er ufattelig hensynsløst, sier hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.