En rekke donorer som pleier å gi penger til presidentkandidater tilhørende Demokratene i USA, forteller til New York Times at de aldri har sett en så tidlig start på presidentkampanjen. Senator Kamala Harris, tidligere visepresident Joe Biden og kongressrepresentant Tim Ryan, har ifølge avisen alle vist tegn på at de kan stille i 2020. 

Harris har samlet inn penger i Martha’s Vineyard og the Hamptons denne sommeren, men sier at dette er til mellomvalget i 2018. Biden lager en epostliste for å kommunisere direkte med sine støttespillere, og Ryan, som representerer Ohio, har vært i Iowa og New Hampshire – viktige områder i kampen om presidentembetet. 

De tre kniver om å bli demokratenes kandidat, som vil få oppgaven med å sende president Donald Trump ut av Det hvite hus. Flere tror den riktige kandidaten vil slå Trump, men også at kampen om den demokratiske nominasjonen vil koste mest, vare lengst og ha flest deltagere noensinne, skriver New York Times. 

20 kandidater

Ifølge avisen er det så mange som 20 potensielle presidentkandidater i det demokratiske partiet, som i dag benytter tiden til å skaffe penger fra rike donorer, skaffe stab og organisere pengeinnsamlinger. 

Senator Kirsten E. Gillibrand har brukt mer enn én million dollar i 2017 gjennom sin politiske komité, ifølge New York Times. Guvernør Terry McAuliffe har brukt 164.000 dollar, og har fortsatt sterke bånd til noen av de mest sjenerøse donorene i partiet. 

Alle de mulige kandidatene New York Times har vært i kontakt med, avviser at de planlegger opp mot presidentvalget i 2020. Det blir sett på som dårlig stil å starte med presidentkampanjen før mellomvalget i 2018. 

Senatorene Elizabeth Warren og Bernie Sanders blir nevnt som to andre mulige kandidater. Sosialisten Sanders overrasket mange ved å gi Hillary Clinton kamp om den demokratiske nominasjonen ved forrige presidentvalg, mens Warren har samlet inn store summer til gjenvalg i 2018. 

Begge er populære blant grasrota i partiet. 

Ikke bare politikere

Trump viste i 2014 og i kampen om den republikanske nominasjonen, at politikerbakgrunn ikke nødvendigvis er et behov for en amerikansk president. Flere andre kjendiser er blitt utpekt som kandidater.

Både Republikanerne og Demokratene følger nøye med på skuespilleren George Clooneys ambisjoner i politikken, skriver nyhetsnettstedet Axios. Axios er kjent for å ha gode forbindelser spesielt til republikanerne og Det hvite hus. 

Det har også svirret rykter om Facebook-gründer Mark Zuckerbergs mulige kandidatur. Zuckerberg har ansatt Joel Benenson og David Plouffe, kommunikasjonsfolk som tidligere jobbet for Barack Obama, skriver Politico. 

I likhet med de demokratiske politikerne benytter Zuckerberg året til å reise rundt i amerikanske stater for å møte folket. (Vilkår)

Nå er de her snart: Selvkjørende busser klare for norske veier
De selvkjørende bussene er her allerede. Fra nyttår blir det også lov å sette dem i drift.
01:41
Publisert: