Dommeren kaller endringene et «politisk motivert angrep på effektiviteten til postvesenet», og etterlever et midlertidig påbud 14 delstater, som har rettet søksmål mot Trump-administrasjonen og det føderale postvesenet, har bedt om.

Statene ønsker å avskaffe en ny ordning i postvesenet, som har gjort at biler har forlatt postkontorer på oppsatt tid, uavhengig av om det er mer post som må lasses eller ei. De ønsker også å tvinge postvesenet til å behandle valgrelatert post som A-post.

Dommeren viste til at Trump gjentatte ganger har angrepet stemmegivning via post, som ifølge ham fører til utpreget valgfusk.

Som følge av koronapandemien er det ventet at rekordmange amerikanere vil stemme via post i november. Statene har uttrykt bekymring for at forsinkelser kan føre til at velgere ikke får valgkort eller registreringspapirer tidsnok.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.