President Donald Trump har gjentatte ganger hevdet at poststemming fører til valgfusk.

Likevel hadde nesten 8 millioner avgitt forhåndsstemme i Texas tirsdag. Det tilsvarer nesten 90 prosent av det totale antallet stemmer i delstaten i 2016 og er en større prosentandel enn noen annen delstat i landet.

Det har skjedd tross de svært strenge reglene for forhåndsstemming i Texas. For å stemme via post må man for eksempel være eldre enn 65 år gammel, syk eller funksjonshemmet, ifølge nyhetsbyrået.

Motstandere av Abbotts ordre om å begrense antall mottakslokaler har argumentert for at den medførte vanskeligheter for eldre, funksjonshemmede og folk som bor i storbyene.

Republikanerne har vunnet Texas i alle presidentvalg siden 1976, men ifølge meningsmålinger kan delstaten være mulig å vinne for Joe Biden.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.