Flere Twitter-brukere meldte først at det på deler av nettsiden kom opp en melding om at siden var overtatt av noen som hadde skaffet seg tilgang til flere enheter tilknyttet Trump og folk rundt ham og slik fått tilgang til skadelig informasjon om presidenten.

Gjerningspersonene ga så folk muligheten til å stemme ja eller nei til om informasjonen skulle offentliggjøres. Man kunne stemme ved å betale i kryptovalutaen monero via én av de to linkene som knyttet seg til valgalternativene.

Dette sa Donald Trump før han forlot CBSs studio
CBS har publisert hele intervjuet Donald Trump forlot og siden la ut på sin egen Facebook-konto.
01:08
Publisert:

Like etterpå sto det kun at siden var nede da man gikk inn på den, og en stund senere var den tilbake på nett.

Trump-kampanjens talsperson Tim Murtaugh sier kampanjen samarbeider med politimyndigheter i etterforskning av angrepet, der nettsidene ifølge ham ble «vansiret».

Murtaugh legger til at ingen har fått tilgang til sensitiv informasjon.

Amerikanske etterretningsmyndigheter har tidligere slått alarm om utenlandsk påvirkning av det kommende presidentvalget og pekt på Kina, Russland og Iran.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.