Cohen, som selv nylig ble løslatt fra fengsel for å fortsette soningen hjemme, sier at New York Times-avsløringen av Trumps selvangivelser gir ham rett i påstanden om at presidenten har begått en rekke typer bedrageri i løpet av sin karriere.

– Basert på hva jeg vet, og hva som nå kommer frem, kan han bli den første sittende presidenten som går rett fra Det hvite hus til fengsel, sa Cohen i et SMS-intervju.

New York Times baserte seg på Trumps selvangivelser gjennom 20 år for å avdekke at han bare betalte 750 dollar i føderal inntektsskatt det året han ble valgt, og 750 dollar året etter, og at han før det ikke hadde betalt føderal skatt i det hele tatt i 10–15 år, samtidig som han førte opp enorme tap og opparbeidet seg en gjeld på 420 millioner dollar til mange forskjellige kreditorer.

Slik reagerer Trump på skatteavsløringen
New York Times avslørte i helgen at Donald Trump ikke har betalt skatt i ti av de siste femten årene.
01:50
Publisert:

Innsynet i hans kaotiske finanser undergraver hans egen fremstilling av seg selv som et forretningsgeni og reiser spørsmålet om han har begått lovbrudd for å unngå å betale skatt, noe en domstol i New York gransker for tiden.

Cohen, som blant annet ble dømt for å ha betalt hysjpenger til en pornostjerne som Trump angivelig hadde et sidesprang med, sier han ikke er det minste i tvil om at Trump har jukset med skatten.

– Trumps kroppsspråk er et avslørende tegn på hva som foregår i hodet hans. Han ser forvirret og fortapt ut siden det ikke finnes noe legitimt svar han kan gi for å rydde opp i dette skatterotet, sa Cohen om pressekonferansen der Trump kalte New York Times-artikkelen falske nyheter.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.