Republikaneren Mark Meadows i Representantens hus la fredag ut en Twitter-melding der han truet med at Rosenstein vil bli stevnet hvis han ikke frivillig går med på å forklare seg for kongressmedlemmer. Senere på dagen sa en ikke navngitt kilde at Rosenstein er villig til å snakke med kongressmedlemmer bak lukkede dører.

Målet med samtalen er ifølge Meadows å få Rosenstein til å forklare angivelige uttalelser om å avlytte presidenten, samt «andre inkonsistente uttalelser».

«Unøyaktig og ukorrekt»

Rosenstein møtte mandag i Det hvite hus og forventet da at han ville få sparken. I stedet ble det avtalt et møte mellom ham og Trump torsdag, men dette møtet ble avlyst.

Saken er basert på artikler i The New York Times der ikke navngitte kilder hevder at Rosenstein våren 2017 foreslo hemmelige opptak av Trump som bevis på hans mentale tilstand. Rosenstein har kalt artikkelen «unøyaktig og ukorrekt».

Avisen har også skrevet at Rosenstein har foreslått å finne en måte å avsette Trump på, en påstand som visejustisministeren også har avvist.

Dersom Rosenstein går av, kan det få følger for spesialetterforsker Robert Muellers gransking av påstandene om at Trump fikk russisk bistand i valgkampen i 2016.

Det var Rosenstein som utnevnte Mueller etter at justisminister Jeff Sessions hadde erklært seg inhabil i Russland-granskingen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette tweetet Trump etter Kavanaugh-høringen
Den amerikanske presidenten raskt ute for å vise hvem som hadde hans fulle støtte.
00:39
Publisert: