Anklagene mot den tidligere valgkampsjefen ble kjent tirsdag gjennom et rettsdokument forfattet av Manaforts egne advokater.

Dokumentet skulle ha vært delvis sladdet, men inneholdt en formateringsfeil som gjorde at informasjonen ble avslørt ved et uhell, skriver The New York Times.

Det kommer ikke frem i papirene om velgeropplysningene var offentlige eller interne, eller hva de ble brukt til. Anklagene åpner likevel muligheten for at Russland kan ha brukt innsideinformasjon fra Trumps valgkamp til å blande seg inn i valget, skriver nyhetsbyrået AP. Det er dessuten første gang påtalemyndigheten har anklaget Trumps valgkampsjef for å ha delt informasjon knyttet til valget, med sine russiske kontakter.

Ifølge dokumentet mener påtalemyndigheten at Manafort løy til etterforskerne om å ha delt informasjonen med Konstantin Kilimnik under valgkampen som endte med at Trump vant valget i 2016.

Kilimnik, som var en forretningspartner av Manafort, har tidligere nektet for at han har bånd til russisk etterretning. Begge to er tiltalt i spesialetterforsker Roberts Muellers granskning av påstått russisk valginnblanding og koordinering med Trumps valgkampapparat.

Ifølge påtalemyndigheten har Manafort brutt en tilståelsesavtale gjennom å ha løyet gjentatte ganger til etterforskerne. Forsvarerne benekter at han løy med vilje og sier klienten lider av depresjon og angst.

69 år gamle Manafort har vært varetektsfengslet siden juni i fjor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fire sparetips som hindrer kontoen å gå tom
02:27
Publisert: