USAs president har fått så ørene flagret, både av sine politiske med- og motspillere, etter gårsdagens pressekonferanse med Vladimir Putin i Helsingfors.

Noe av årsaken er at Trump ga uttrykk for at han stolte like mye på Putins uttalelser om den påståtte russiske valginnbladningen som sin egen etterretningstjeneste.

Den Twitter-glade presidenten har i ettertid sagt at møtet med Putin var bedre enn møtet med Nato.

Peker på manusfeil

Tirsdag møtte han pressekorpset i Washington forut for en kongressmøte om skattepolitikk. Der sa han at han godtar konklusjonene om russisk valginnblanding.

– Jeg har stor tillit og respekt for vår etterretningstjeneste. Jeg tror ikke Russland har hatt betydning for utfallet av valget, men jeg godtar etterretningstjenestenes konklusjon om at innblandingen fant sted, sa Trump.

Han sier at misforståelsen skyldes at et ord falt ut av manus.

– Jeg sa at jeg ikke kunne se noen grunn til at det skulle være dem (russerne, red.anm). Jeg mente å si at jeg ikke ser noen grunn til at det ikke skulle være dem, sa Trump til pressen.

Han står fast ved at møtet med Putin var høydepunktet under uken i Europa, som bød på besøk til Nato-toppmøtet i Brussel og til Theresa May i Storbritannia.

Ble kalt «forrædersk»

Tidligere CIA-sjef John Brennan var blant dem som gikk lengst i kritikken mandag kveld. Han mente Trumps opptreden i Finland var «forrædersk». Også Paul Ryan, Den republikanske lederen i Representantenes hus, tok til motmæle

–Det er ingen tvil om at Russland blandet seg inn i vårt valg og fortsetter å undergrave demokratiet både her og i andre land. Presidenten må erkjenne Russland er ikke vår alliert, sa Ryan.

Presidenten har også fått støtte, deriblant fra en republikanske Kentucky-senatoren Rand Paul. I et intervju med CBS sa Paul at Trump er blitt utsatt for et års stormangrep på grunn av den pågående Robert Mueller-etterforskningen og at det er positivt å snakke med Russland.(Vilkår)