Under et møte i Russland annonserte den amerikanske senatoren Rand Paul at han hadde invitert russerne til å sende sin egen delegasjon til Washington for å snakke om sikkerhet og terrorisme, skriver Washington Times og andre amerikanske medier mandag ettermiddag.

Det vil være første gang på tre år et slikt møte finner sted i den amerikanske hovedstaden, ifølge nevnte avis. Paul har tatt til orde for tettere kontakt mellom de to administrasjonene.

– Vårt største problem akkurat nå er å ikke ha dialog i det hele tatt, sier senatoren til AP.

Forholdet mellom de to landene har vært kjølig i etterkant at amerikansk etterretning slo fast at det forelå russisk forsøk på å påvirke det amerikanske presidentvalget i 2016.

Temaet ble også tatt opp på pressekonferansen etter toppmøtet mellom presidentene Donald Trump og Vladimir Putin i juli. Den gang vakte Trump oppsikt med å så tvil om konklusjonene fra sin egen etterretningstjeneste, før han senere foretok en helomvending da han mente et ord hadde falt ut av manuset hans.

Det hvite hus opplyste i midten av juli at Trump hadde bedt sikkerhetsrådgiver John Bolton om å invitere Putin til Washington i høst. Det blir nå utsatt til etter etterforskningen av den mulige russiske valginnblandingen, som er blitt kritisert av presidenten.

– Presidenten mener at det neste bilaterale møtet med president Putin bør finne sted etter at Russland-heksejakten er over, så vi er blitt enige om at det blir etter årsskiftet, sa Bolton forrige måned.

Elbilen som skal erstatte din konvensjonelle bil
Det norske markedet skriker etter elbiler med lang rekkevidde. Her er den de skriker høyest etter.
02:33
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.