USAs president Donald Trump har skapt overskrifter etter et møte med Russlands president Vladimir Putin den siste uken.

Onsdag kveld ga Trump uttalelser til pressen i Det hvite hus. På spørsmål om han tror USA fortsatt er en målskive for Russland, svarte han:

–Nei. Vi gjør det så bra som vi bare kan med Russland, og ingen president har vært strengere med Russland enn meg. Jeg tror president Putin skjønner det, og han er ikke fornøyd. Det har ikke vært noen strengere enn meg, gjentok Trump til pressekorpset.

Pressesekretær Sarah Huckerbee Sanders påpekte senere at presidentens innledende «nei» var et avslag mot å ta i mot spørsmål, ikke et svar på spørsmål om Russlands aktivitet.

– Truslene fra Russland eksisterer fremdeles, og vi tar nødvendige skritt for å forsikre oss om at det ikke skjer igjen, sier Sanders.

Hun ber pressen om å stanse med å gjøre «alt presidenten gjør» til noe negativt.

– Han har vært tøff overfor Russland. Samtidig vil vi ha dialog med landet som står for en stor andel av verdens atomvåpenkapasiteter, og da må vi snakke med dem. Det andre administrasjoner har gjort til nå, har ikke fungert, sier pressesekretæren.

Det vakte oppstandelse under mandagens pressekonferanse i Finland da Trump ga uttrykk for at han tror på Putins uttalelser om at Russland ikke forsøkte å påvirke det amerikanske presidentvalget i 2016, til tross for motstridende beskjeder fra sin egen etterretningstjeneste.

Tirsdag fulgte han opp med en helomvending, der han sa at et ord hadde falt ut av manuset hans.

– Jeg har stor tillit og respekt for vår etterretningstjeneste. Jeg tror ikke Russland har hatt betydning for utfallet av valget, men jeg godtar etterretningstjenestenes konklusjon om at innblandingen fant sted, sa presidenten da.(Vilkår)

USAs president kritiserer Nato-landene for handel med Russland
Donald Trump møtte Nato-sjef Jens Stoltenberg til frokostmøte før Nato-toppmøtet.
03:22
Publisert: