Rundt 50 menn, kvinner og barn forlot den russiske ambassaden i Washington i USA lørdag ettermiddag i en buss som skulle frakte dem til flyplassen.

Totalt var det varslet at 171 personer – 60 russiske diplomater antatt å være etterretningsagenter, og deres familier – ville forlate landet. Sammen skulle de reise tilbake til hjemlandet i to fly som russiske myndigheter sørget for.

Stenger konsulat

Omtrent samtidig dukket det opp flyttebiler utenfor det amerikanske konsulatet i St. Petersburg, mens det amerikanske flagget ble firt ned. I sitt motsvar på den internasjonale utvisningen av russiske diplomater, besluttet Russland å utvise 58 amerikanske diplomater samt stenge konsulatet.

De ansatte ved konsulatet fikk beskjed om å forlate bygningen innen klokken 22 lørdag kveld, og innen slutten av april skal hele bygningen være tømt, ifølge nyhetsbyrået Interfax.

Utviser 150

Russisk UD kalte fredag diplomater fra en rekke land inn på teppet og varslet om at drøyt 150 diplomater måtte pakke kofferten, blant dem en diplomat ved Norges ambassade i Moskva. Dagen etter fikk Storbritannia beskjed om å sende hjem ytterligere 50 diplomater, i tillegg til de allerede 23 utviste, innen den kommende måneden.

Bakgrunnen for dette er at en rekke land, også Norge, med Storbritannia i spissen har utvist russiske diplomater i forbindelse med nervegift-attentatet mot den russisk eksspionen Sergej Skripal og datteren Julia i Salisbury 3. mars.

Britene hevder russiske myndigheter sto bak attentatet på Skripal, noe russiske myndigheter nekter og har etterlyst beviser for.(Vilkår)