Like etter at Trump hadde startet sin pressekonferanse om koronasituasjonen i USA, ble han avbrutt av Secret Service-agenter og ført ut av presserommet. Det hvite hus ble deretter stengt av.

Trump returnerte kort tid etter til presserommet og fortalte at det hadde vært en skyteepisode utenfor Det hvite hus, men at situasjonen var under kontroll.

Trump går knallhardt ut mot Biden i denne valgkampvideoen.
Trump-teamets reklamekampanje til 144 millioner dollar starter i september
01:02
Publisert:

– Politiet har skutt noen. Det ser ut til å være den mistenkte, og den mistenkte er nå fraktet til sykehus, sa Trump. Han opplyste at personen som ble skutt, skal ha vært bevæpnet.

Presidenten hadde ingen detaljer om hvem som hadde blitt skutt eller foranledningen til episoden.

Trump fortalte at han ble tatt med til Det ovale kontor, og han lovpriser Secret Service-agentene for jobben de gjør.

Agent skadd

Secret Service bekreftet senere på Twitter at også en av deres agenter ble skadd i skyteepisoden, som skjedde ved 17th Street og Pennsylvania Avenue nær Det hvite hus.

Videre opplyser Secret Service at en mann og en av deres agenter begge ble fraktet til sykehus.

– Ikke på noe tidspunkt ble barrierene rundt Det hvite hus brutt, heter det i oppdateringen.

Trump: Verden er et farlig sted

Kilder i politiet sier til kanalen NBC News at det var en uniformert Secret Service-agent som skjøt den angivelig væpnede personen.

Det er ikke bekreftet hva trusselen var eller om mannen som ble skutt, var bevæpnet.

Trump sier han ikke var klar over noen form for trussel

– Det er beklagelig at det slik verden er, men verden har alltid vært et farlig sted. Det er ikke noe unikt, sa Trump da han gjenopptok pressekonferansen.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.