Det melder The Wall Street Journal.

Fra og med klokken 06 norsk tid 22. desember var rundt 380.000 føderalt ansatte permittert, mens ytterligere 420.000 fremover vil måtte jobbe ulønnet som følge av den fastlåste situasjonen i den amerikanske nasjonalforsamlingen.

Ettersom de ikke vedtok nytt statsbudsjett med finansiering av offentlige etater i USA innen fristen helgen før jul er deler av sikkerhetsdepartementet, samferdselsdepartementet, landbruksdepartementet, justisdepartementet og innenriksdepartementet stengt inntil videre.

Den såkalte shutdownen er den tredje hittil i år, og det er uklart hvor lenge den vil vare. Men nå tyder alt på at nedstengningen vil vare inn i januar, siden lovgiverne og Det hvite hus forsøkte, men ikke klarte å komme til enighet torsdag, ifølge The Wall Street Journal.

USAs president Donald Trump har krevd fem milliarder dollar over statsbudsjettet til finansiering av grensemuren hans mot Mexico, men demokratene er sterkt imot.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Første gang presidenten besøker troppene i utlandet
– Vi kommer til å følge nøye med på IS.
00:56
Publisert: