Inne på militærbasen Fort Knox i delstaten Kentucky ligger United States Bullion Depository, en festning av en bygning der store deler av USAs gullbeholdning er lagret.

Bygningen har gjennom årene vært gjenstand for en rekke konspirasjonsteorier om at det ikke lenger finnes noe gull der. Fort Knox var også en helt sentral kulisse i James Bond-filmen «Goldfinger» fra 1964.

Mandag dro USAs finansminister Steve Mnuchin selv for å sjekke at hele beholdningen verdt rundt 200 milliarder dollar fortsatt ligger trygt lagret i hvelvet. 

Før han dro inn for å sjekke, kunne ikke Mnuchin, som tidligere har vært filmprodusent i Hollywood, unngå å leke med tanken om at det hadde vært et bra filmmanus dersom han hadde oppdaget at alt gullet var borte.

Ifølge Mnuchin har det nemlig ikke vært noen andre enn de ansatte ved Fort Knox som har sett gullet siden 1974, da de folkevalgte i Kongressen var på besøk. 

 – Jeg antar at gullet fortsatt er der. Det ville vært litt av en film dersom vi gikk inn og det ikke var noe gull der, sa Mnuchin ifølge Bloomberg News

Etter besøket sendte Mnuchin ut følgende forsikring via Twitter: 

– Glad for at gullet er trygt!(Vilkår)

Big Ben slo mandag sitt siste slag på fire år.
Big Ben slo mandag sitt siste slag på fire år. Nå venter en omfattende restaurering. Mange mennesker hadde møtt fram for å se og høre den berømte klokken i Elizabeth-tårnet på Westminster-palasset slå tolv slag før urverket ble stanset.
00:60
Publisert: