FBI har sendt henvendelsen til prins Andrew via den britiske regjeringen, melder NBC News.

Talsmann Nicholas Biase ved påtalemyndighetens kontor for New Yorks Southern District vil ikke kommentere saken. Men statsadvokat Geoffrey Berman i New York uttalte seg i mars om ønsket om å få stille spørsmål til prins Andrew i Epstein-etterforskningen. Da sa Berman at han ville vurdere å iverksette juridiske skritt mot prinsen.

Jeffrey Epstein.
Jeffrey Epstein. (Foto: New York State Sex Offender Registry via AP/NTB Scanpix)

– Til tross for prins Andrews svært åpne tilbud via en pressemelding om å samarbeide, har han nå fullstendig stengt døren for frivillig samarbeid, sa Berman.

Føderale etterforskere i USA har i flere måneder ønsket å snakke med prinsen.

Prins Andrew, som er dronning Elizabeths tredje barn og andre sønn, kunngjorde i fjor at han trekker seg fra alle kongelige plikter etter at han i et intervju med BBC forsvarte sitt vennskap med Epstein.

60 år gamle Andrew har nektet for at han hadde et seksuelt forhold til Virginia Giuffre, en amerikansk kvinne som har stått frem og hevdet at Epstein betalte henne for å ha sex med prins Andrew da hun var 17 år.

Epstein ble funnet død i en fengselscelle i New York i august. Han hadde flere mektige og berømte venner i USA og Storbritannia, og var siktet for menneskehandel og overgrep mot flere unge jenter og kvinner. Han nektet for anklagene, men risikerte 45 års fengsel om han ble funnet skyldig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.