Produksjonen ved USAs oljeraffineri er på om lag 80 prosent på grunn av manglende etterspørsel forårsaket av koronapandemien, sier oljeanalytiker Andrew Lipow. Det betyr at andre raffineri kan øke produksjonen når det stenges ned i Beaumont og Port Arthur i Texas og i Lake Charles i Louisiana.

Lipow sier den største bekymringen er at pumpestasjonene til rørledningssystemet Colonial Pipeline, som strekker seg over 8.000-9.000 kilometer gjennom tolv delstater i det sørlige USA, kan rammes av flom. I så fall kan ikke oljen som produseres i Houston-området, sendes til østkysten.

Også flere anlegg som prosesserer flytende naturgass stenger i påvente av ekstremværet.

– Vi har sikret anlegget så godt vi kan og må vurdere skadene når orkanen har passert, sier talsperson Eben Burnham-Snyder i Cheniere Energy Partners om anlegget nær Port Arthur.

Anleggets 500 ansatte er bedt om å følge myndighetenes råd og ordre. Over 385.000 innbyggere har fått beskjed om å forlate byene Beaumont, Galveston og Port Arthur i Texas, mens omkring 200.000 har fått ordre om å forlate lavtliggende Calcasieu Parish sørvest i Louisiana.

I tillegge er over 100 oljeplattformer i Mexicogulfen evakuert, og 80 prosent av oljeproduksjonen er stanset.

Laura er nå den sterkeste augustorkanen i Mexicogulfen siden Katrina rammet kysten for 15 år siden, skriver CNN.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.