Dette er tredje gang siden de to selskapene, som er nummer tre og fire på mobiltelefoni i USA, forsøker å slå seg sammen. Tidligere forsøk har gått i vasken blant annet på grunn av nei fra konkurransemyndighetene og uenighet mellom selskapene.

Et samlet analytikerkorps mener en fusjon er en meget god idé, med synergieffekter på flere milliarder dollar i året.

Hva sier Trump?

Men tidligere denne måneden kom meldingene om at de to prøver igjen. Flere amerikanske medier, blant annet The Wall Street Journal, skriver nå at en fusjon kan være like om hjørnet.

Softbank-sjef Masayoshi Son sitter med nøkkelen både til en fusjon og Tidals fremtid.
Softbank-sjef Masayoshi Son sitter med nøkkelen både til en fusjon og Tidals fremtid. (Foto: Yoshikazu Tsuno/AFP/NTB Scanpix)

Eierselskapet bak Sprint, japanske Softbank, og tyske Deutsche Telekom, som eier T-Mobile US, skal være enige.

Sprint og T-Mobile US vil til sammen få nesten 100 millioner abonnenter, og gå forbi Verizon som ved årsskiftet hadde 93 millioner. Verizon vil fortsatt være størst med 116 millioner kunder ved årsskiftet.

Særlig Sprint-aksjonærene er begeistret over utsiktene til fusjon, og aksjekursen har steget 25 prosent siden Reuters først omtalte de fornyede planene 10. april.

Den største usikkerheten hefter seg til om myndighetene vil godkjenne fusjonen. Under president Donald Trump har Federal Communications Commission (FCC), som her er reguleringsmyndighet, vært mer åpen for å godkjenne slike fusjoner. Men på den annen side har FCC nylig gått til sak for å stoppe den planlagte fusjonen mellom AT&T og Time Warner.

Tidal med på lasset?

En fusjon mellom Sprint og T-Mobile kan også vise seg å komme musikkstrømmingselskapet Tidal, som har tapt store penger, til gode.

Tidal ble i sin tid etablert som Wimp. Selskapet har fremdeles hovedkontor i Oslo, selv om eierskapet ligger i USA. Rapmogulen Jay Z kjøpte Tidals morselskap Aspiro i 2015.

I fjor kjøpte Softbank 33 prosent av Tidal fra Jay Z. Softbank eies av Masayoshi Son, Japans rikeste person, som har et fond på 100 milliarder dollar for teknologiinvesteringer.

– Hvis det var et hvilket som helst annet selskap, ville vi stilt spørsmål om fremtiden deres. Men det er Softbank og Jay Z, sa analytiker Mark Mulligan til DN i fjor.

Han driver analyseselskapet Midia Research i London og skriver en av de ledende industribloggene fra musikkbransjen.

Hvis Tidal tilbys til Sprint/T-Mobiles hundre millioner abonnenter kan dette sørge for et skikkelig løft for musikkstrømmetjenesten, som har slitt i konkurransen med Spotify, Amazon, Deezer og QQ Music.(Vilkår)

Se de historiske bildene fra møtet mellom Nord- og Sør-Korea
Kim Jong-un er den første nordkoreanske lederen siden 1953 som krysser grensen til Sør-Korea
01:22
Publisert: