LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, oftest omtalt bare som LVMH, skal ifølge avisen Financial Times ha kommet med et fremstøt mot Tiffany & Co. med forslag om et forpliktende forhold.

Mandag morgen blir det bekreftet fra LVMH at de er i samtaler med Tiffany om et mulig oppkjøp. Skulle overtagelsen komme i havn vil det være LVMHs største oppkjøp noensinne, ifølge Reuters.

– Sett i lys av markedsryktene, kan vi bekrefte at vi er i innledende samtaler med Tiffany om et mulig oppkjøp. Derimot er det ingen garanti for at disse diskusjonene vil føre til at vi kommer til enighet, skriver LVMH i en melding mandag.

Tiffany-butikk i New York.
Tiffany-butikk i New York. (Foto: SPENCER PLATT/AFP/NTB scanpix)

Sikre fotfeste i USA

Tiffany er særlig kjent for sine forlovelsesringer, som i USA alltid bærer diamanter av ulik størrelse. Selskapet har en markedsverdi på 11,9 milliarder dollar, men det er ikke kjent hvor langt LVMH er villig til å strekke seg.

Et oppkjøp av Tiffany vil sikre LVMH et bedre fotfeste i USA, det nest største markedet for luksusvarer etter Asia. Det vil også gi LVMH en mye sterkere posisjon i markedet for dyre smykker og edelstener etter oppkjøpet av italienske Bulgari i 2011.

Et oppkjøp vil i så fall også bety at Tiffany-sjef Alessandro Bogliolo kommer «hjem». Han er tidligere sjef for Bulgari, og han har ledet LVMH-selskapet Sephora i Nord-Amerika og klesmerket Diesel.

Tiffany, som ble etablert helt tilbake i 1837 og har 14.000 ansatte, har i det siste slitt med sterk dollar, mindre salg til turister og handelskrigen med Kina. Selskapet står nå midt oppe i en omorganisering med satsing på dyrere og mer eksklusive smykker.

USAs president Donald Trump og LVMH-sjef Bernard Arnault åpnet en ny fabrikk i Texas sist måned.
USAs president Donald Trump og LVMH-sjef Bernard Arnault åpnet en ny fabrikk i Texas sist måned. (Foto: Nicholas Kamm/AFP/NTB Scanpix)

LVMH er et resultat av fusjonen mellom motehuset Louis Vuitton og champagneprodusenten Moët Hennessy i 1987, og har i dag 156.000 ansatte verden over. Selskapet eier rundt 75 luksusmerker innen drikkevarer, mote, parfyme, juveler, klokker, hoteller, cruise og media. Luksusmerker som Veuve Clicquot, Christian Dior, Givenchy, Kenzo, Fendi, Marc Jacobs, Hublot, Tag Hauer, Zenith og Belmond eies alle av LVMH.

Hovedeier er Bernard Arnault, regnes som Europas rikeste person, og på den siste oversikten i magasinet Forbes rangeres han som verdens tredje rikeste med en personlig formue på over hundre milliarder dollar.

LVMH satte nå fredag all-time high på Paris-børsen med en markedsverdi på 194 milliarder euro.

Sist måned åpnet USAs president Donald Trump en ny LVMH-fabrikk i Texas.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.