Natt til mandag lokal tid kommer uværet, som særlig er ventet å ramme de sørøstlige delene av landet. Fox News opplyser at delstatene Louisiana, Tennessee, Mississippi og Arkansas kan bli truffet hardest, med tornadoer og hagl på størrelse med tennisballer. I Midtvesten er det ventet store mengder snø.

The National Weather Service opplyser at rundt 95 millioner amerikanere kan bli rammet av ekstremværet.

Koronakrisen med påfølgende smittefare kan komplisere redningsarbeidet i forbindelse med uværet. Spesielt der man vanligvis bruker offentlige bygninger, idrettshaller og tilfluktsrom for å huse mennesker som får ødelagt eller skadet hjemmene sine. Mange bor også i mobile hjem som ikke tåler kraftig uvær.

Flere steder hersker det forvirring om hvorvidt stormsikre tilfluktsrom vil åpnes, mens det andre steder understrekes at folk kan benytte disse på eget ansvar, ifølge Fox. Men det er ventet at mange vil sky tilfluktsrommene på grunn av smittefaren, og dermed utsette seg for andre farer, som igjen kan sette redningsmannskaper i fare.

Mange steder er også sykehusene fulle og helsevesenet presset til randen på grunn av koronakrisen.

De aller fleste amerikanske delstatene har nå gitt innbyggerne beskjed om å holde seg hjemme for å redusere smittefaren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.