– USAs senat vil vedta en lov som Representantenes hus vil godkjenne, og den blir deretter sendt til presidenten, som vil undertegne den og dermed iverksette sanksjoner, sier USAs energiminister Rick Perry under et besøk i Ukraina.

Nord Stream 2 er en gassrørledning som etter planen skal frakte gass fra Russland til Tyskland. USA er sterk motstander av prosjektet og ser på det som en gavepakke til Russlands president Vladimir Putin.

– Motstanden mot Nord Stream 2 er sterk, og spesielt i USA, sier Perry.

Planen er at gassrørledningen skal passere dansk farvann utenfor øya Bornholm. Den danske regjeringen har ennå ikke godkjent prosjektet. Tyskland presser på for å få prosjektet ferdigstilt.

Europakommisjonens president Jean-Claude Juncker sa i forrige uke til NTB og andre nordiske nyhetsbyråer at det virker veldig vanskelig å stoppe prosjektet, selv om han ikke vil utelukke at det kan skje.

– Noen ønsker å stoppe prosjektet, andre ønsker at det skal gå videre. Vi vil håndheve reglene som gjelder, sa Juncker.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.