Tallene er hentet fra en rapport som skyssformidleren selv offentliggjorde torsdag. Rapporten handler om sikkerhet for reisende med tjenesten.

Uber opplyser ifølge Reuters at 99,9 prosent av tjenestens 2,3 milliarder reiser i 2017 og 2018 forløp uten noen form sikkerhetsproblemer. Av de nesten 6000 overgrepene var 464 rapportert som voldtekt, skriver CNN.

Det er første gang Uber har frigitt slike tall. Bakgrunnen er at konkurrenten Lyft opplever et økende antall klager på reisende som opplever misbruk. Selskapet har også vært kritisert for mangel på sikkerhet, og er blitt møtt med flere søksmål de siste årene, skriver Reuters.

I september varslet 14 kvinner et søksmål etter å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep fra sjåførene. Onsdag fremmet 19 kvinner i San Francisco et tilsvarende søksmål mot selskapet, ifølge New York Post.

Uber skriver i sin rapport fredag at de rapporterte forholdene både omfatter overgrep mot passasjerer og sjåfører. De fordeles på et spekter fra uønsket kyssing og berøring til ufrivillig penetrasjon.

Uber sier selv at de sluppet rapporten for å vise gjennomsiktighet.

– Jeg mistenker mange vil bli overrasket iver hvor sjelden slike hendelser er, andre vil forståelig tenke at de fortsatt er for vanlige. Noen vil sette pris på hvor mye vi har gjort for sikkerheten, andre vil si at vi har mer jobb å gjøre. De har alle rett, skriver administrerende direktør Dara Khosrowshahi på Twitter. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.