- Dette er sannheten - den amerikanske presidenten var med på å skape denne atmosfæren, sa ordføreren i New York, Bill de Blasio på en pressekonferanse lørdag ettermiddag norsk tid. Det melder CBS News på Twitter.

Politiet i New York har arrestert mer en 200 personer i forbindelse med opptøyene i byen. Opptøyene som startet i Minnesota etter dødsfallet til afroamerikanske George Floyd har nå spredt seg til en rekke amerikanske byer. Nå preges også New York av demonstrasjoner og voldelige sammenstøt.

Politiet i New York melder om påtente politibiler og vold fra demonstrantene.

- Noen har kommet hit for å utøve vold, men mange er her fordi de har noe å uttrykke, sa de Blasio.

Minnesota med full militær mobilisering

Minnesota-guvernør Tim Walz har beordret full mobilisering av delstatens nasjonalgarde. 2.500 soldater blir utplassert lørdag.

Det opplyser Nasjonalgarden på Twitter. Det er første gang siden andre verdenskrig at hele delstatens nasjonalgarde mobiliseres.

– Dette er den største innenlands utplasseringen som er gjort i Minnesotas nasjonalgardes historie, står det å lese i meldingen, ifølge CNN.

Minnesota og storbyen Minneapolis har vært preget av omfattende protester og voldelige sammenstøt siden afroamerikanske George Floyd døde etter å ha blitt holdt nede av en politimann som presset kneet sitt mot halsen hans i flere minutter.

Urolighetene har spredd seg til mange andre byer i USA.

Kentucky-guvernør Andy Beshear har bedt Nasjonalgarden om bistand for å opprettholde ro i byen Louisville, melder CNN.

Byen har vært preget av flere demonstrasjoner og opptøyer etter drapet på afroamerikanske Breonna Taylor (26), som ble skutt av politiet i byen i midten av mars.

Med dødsfallet til George Floyd, som døde etter å ha blitt pågrepet av politiet i Minneapolis mandag, har protestene i Louisville tatt seg opp igjen de siste kveldene.

VG: Journalister truffet av gummikuler

Lørdag formiddag meldte VG at deres egen fotograf har blitt forsøkt skutt på av det lokale politiet, samt en svensk journalist som truffet av gummikuler i låret.

– Det er en aggressiv og kaotisk stemning. Folk er enda sintere enn før, forteller VGs fotojournalist på stedet, Thomas Nilsson til avisen.

Den svenske journalisten stod rett ved Nilsson, ifølge VG.

– Plutselig ble hun truffet av en gummikule i låret. Hun sank litt sammen, og jeg kastet meg ned på bakken. Politiet fortsatte å skyte i vår retning. Vi bestemte oss for å løpe til andre siden av gaten for å søke tilflukt. Det var da jeg oppdaget at jeg hadde et rødt lasersikte på meg, i mageregionen, forteller Nilsson.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.