Presidentordren påvirker all venezuelansk eiendom og interesser i eiendom som Venezuelas regjering har i USA, eller som kommer inn til USA. Fra nå av kan ikke noen slike eiendommer, interesser eller midler, heller ikke om de havner på amerikanske hender, røres på noen måte.

Brudd på menneskerettigheter

Disse midlene er «blokkert og kan hverken overføres, betales med, eksporteres, trekkes tilbake eller på annen måte handles med», heter det i presidentens ordre, som trer i kraft umiddelbart.

Trump begrunner ordren med at Nicolás Maduro fortsatt «tilraner seg makten» i Venezuela og bryter menneskerettighetene.

Nær full handelsblokade

Ordren er ikke langt unna å være en fullstendig handelsblokade, og er så langt den tøffeste linjen USA har kjørt mot Maduros regime siden Trump i januar anerkjente opposisjonsleder Juan Guaidó som Venezuelas rettmessige president og demokratisk valgte leder av nasjonalforsamlingen.

Guaidó utropte seg selv som president og fikk raskt bred internasjonal støtte, men på hjemmebane har det vært tyngre. Det har vist seg spesielt å være tungt å vende Maduros lojale støttespillere i militæret mot ham, noe som er helt sentralt for å ta over makten.

Tidligere sanksjoner fra USA har vært rettet mot Venezuelas oljeindustri, kilden til mesteparten av landets eksportinntekter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.