Landet står midt oppe i en dyp politisk krise og innbyggere opplever hyperinflasjon og mangler mat, medisiner og andre basisvarer.

Nå er 25 land på det amerikanske kontinentet, med USA i spissen, enige om en hjelpeaksjon for venezuelanerne. USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton kunngjorde planen torsdag etter en konferanse i regi av Organisasjonen for amerikanske stater (OAS).

Pengene skal gå rett til hjelpesentre langs grensa mot Brasil og Colombia og på øya Curaçao, opplyser David Smolansky, som leder en OAS -gruppe som skal håndtere flyktninger og migranter fra Venezuela.

Representanter for opposisjonsleder Juan Guaido deltok på konferansen.

Guaido, som er president i nasjonalforsamlingen, har erklært seg som midlertidig president i landet og er anerkjent som landets leder av USA og om lag 50 andre land. Sittende president Nicolas Maduro nekter imidlertid å gi fra seg makten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Denne mannen føler seg tjue år yngre enn det som står i passet hans. Det prøvde han å gjøre noe med.
02:41
Publisert: