Wall Street- aksjehandler og dollarmilliardær Vincent Viola var nominert til posisjonen som minister for hæren i Donald Trumps regjering. Men fredag trakk han plutselig sitt kandidatur, med begrunnelsen at det ville bli for vanskelig for ham å fri seg fra sine businessinteresser. Det opplyser to kilder i regjeringen til New York Times.

Interessekonflikt

Viola eier ishockeyklubben Florida Panthers og majoritetsaksjonær i Virtu Financial og Eastern Air Lines, blant annet. Ifølge New York Times har Viola vært I forhandlinger om å bytte sin andel i Eastern Air Lines mot aksjer I Swift Air, et selskap som en underleverandør til amerikanske myndigheter. Hadde nominasjonsprosessen fortsatt kunne det blitt et problem at Viola ville sitte som eier av et selskap som nyter godt av slike kontrakter, skriver New York Times.

Ville ikke selge

Ifølge en nær venn av Viola skal han være svært lei for å matte trekke seg fra det han skal ha beskrevet som en drømmejobb. Forsøk på å finne en løsning skal ha pågått i flere uker, men Viola skal ha ment at salg av en del av hans eierposter ville ha gjort svært stor skade på disse selskapene.

Viola var en av de første kandidatene Trump nominerte. 

Det har vært vanlig for amerikanske presidenter å selge seg ut av potensielle interessekonflikter og plassere alle sine businessinteresser hos forvaltere med beskjed om at de ikke skal vite noe om investeringene. Trump har selv valgt å beholde eierskapet og overføre ansvaret til sine barn.  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.