De amerikanske nøkkelindeksene lå en stund forsiktig i pluss onsdag, men etter hvert som handelsslutt nærmet seg forsvant den gode stemningen. Da børsene i New York stengte så indeksene slik ut:

  • Den brede S&P 500-indeksen falt 0,15 prosent.
  • Industriindeksen Dow Jones falt 0,16 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq falt 0,15 prosent.

Powell møtte de folkevalgte

Tirsdagens kraftige børsoppgang ble dermed midlertidig. Forrige uke var den verste børsuken siden økonomien åpnet opp igjen etter koronaen, drevet av frykten for en resesjon, altså en økonomisk tilbakegang.

Den skiftende stemningen på Wall Street onsdag kan forklares med tradernes frenetiske forsøk på å tolke sentralbanksjef Jerome Powell, skriver Bloomberg.

Fed-sjefen var onsdag i en høring i den amerikanske nasjonalforsamlingen. Der gjentok han at sentralbanken akter å slå ned på inflasjonen, men anerkjente også at dette kunne slå hardt inn i økonomien og forårsake en resesjon.

Jerome Powell er sentralbanksjef i USA.
Jerome Powell er sentralbanksjef i USA. (Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/NTB Scanpix)

– Ikke på autopilot

Dette tolket flere investorer som en mer «duete» tilnærming til å skulle kontrollere inflasjonen med styringsrenten fra Powell – altså forsiktig, i motsetning til aggresivt og «haukaktig».

– Han har anerkjent at renten vil fortsette å øke, men at komiteen vil være bevisst ny data. Det tyder på at han ikke kommer til å stramme inn på autopilot, sier porteføljeforvalter Joe Gilbert i Integrity til Bloomberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.