Den beslutningen kan avgjøre om forsvarets penger kan brukes til å finansiere Donald Trumps planlagte grensemur. Det hvite hus har sagt at pengene kan tas fra to ulike deler av forsvarets budsjett: byggebudsjettet og budsjettet for narkotikabekjempelse.

– Vi har hele tiden regnet med at dette vil skape mye oppmerksomhet. Ettersom pengene kan bli flyttet fra andre formål, kan du tenke deg hvilke bekymringer det skaper, sier Shanahan.

Statsråden er på reise i Midtøsten, men når han vender tilbake til Washington, skal han orienteres nærmere av generalstaben i Pentagon. Shanahan sier den endelige beslutningen blir tatt i samarbeid med sikkerhetsdepartementet.

– Vi har bevisst ventet med å ta beslutninger her. Vi har identifisert de skrittene vi må ta på vei mot en beslutning, men vi vil ikke snuble gjennom denne prosessen, sier han.

Trump besluttet å erklære unntakstilstand da han ikke fikk Demokratene med på å bevilge 5,7 milliarder dollar til murbyggingen. Totalt planlegger han å bruke 8 milliarder dollar til bygging av muren, og en betydelig del av dette skal altså tas fra forsvarsbudsjettet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.