William Barr, justisminister i USA, har instruert føderale myndigheter i USA å starte planleggingen av henrettelsen av fem innsatte som sitter på såkalt «death row».

CNN skriver at Barr har instruert sjefen for Bureau of Prisons (Det føderale fengselsbyrået), å henrette de fem i desember og januar.

Likevel er det tvil blant juseksperter i USA om dette kommer til å skje så fort. Ifølge CNN har Det føderale fengselsbyrået tatt i bruk en ny protokoll, på Barrs instruksjon, som skal endre måten fangene blir henrettet på.

Likevel tror kilder den amerikanske nettavisen har snakket med at det sannsynligvis vil ta lenger tid å få godkjent protokollen.

– Å si at man har instruert om å ta i bruk en ny protokoll, er ikke det samme som å få den godkjent. Det er en juridisk prosess, både for å endre og ta i bruk nye protokoller, sier Robert Dunham, sjef for Death Penalty Information Center.

Han tror også protokollen vil møte motstand når den blir formelt introdusert.

Innsatte som soner dødsdommer på føderalt nivå i USA, er ikke blitt henrettet siden 2003.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.