I et intervju med Fox News oppgir han at han har en liste med fem aktuelle kandidater.

Han sier også at den raske nominasjonen vil gi Senatet god tid til å godkjenne en ny høyesterettsdommer før valget 3. november.

Fredag døde en av de ni høyesterettsdommerne, Ruth Bader Ginsburg. Hun var en av fire liberale dommere. Blant de åtte gjenværende dommerne er det fem konservative og tre liberale.

– Jeg vil kunngjøre det fredag eller lørdag, og da begynner arbeidet, men forhåpentligvis er det ikke for mye arbeid, sier Trump i intervjuet mandag.

Dette er Trumps favoritt
USAs president Donald Trump har møtt dommer Amy Coney Barrett, som blir sett på som hans favoritt til å overtiden ledige plassen som høyesterettsdommer
00:38
Publisert:

Han sier at han vil vente til minnegudstjenesten for den avdøde dommeren Ruth Bader Ginsburg er over, men at nominasjonen kommer raskt nok til at Senatet har god tid til å godkjenne en ny høyesterettsdommer før valget 3. november.

Senatet har republikansk flertall, og Demokratene har krevd at forsamlingen må vente med å holde en avstemning til etter valget.

– Den endelige avstemningen bør tas før valget. Vi har massevis av tid til det, sier Trump.

Ginsburg, som døde fredag, var en av fire liberale dommere i høyesterett. Blant de åtte gjenværende dommerne er det fem konservative og tre liberale.

Med enda en konservativ dommer vil høyesterett ha et konservativt flertall i lang tid framover, noe som vil kunne dreie den amerikanske samfunnsutviklingen i sterk konservativ retning både når det gjelder verdispørsmål som abort og likekjønnede ekteskap, og i politisk retning når det gjelder saker som helseforsikringer for alle, innvandringspolitikk og våpenlover.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.