Det er Franceinfo, som viser til kilder i innenriksdepartementet, som rapporterer om antallet. 4.000 av disse skal ha demonstrert i Paris.

Det er langt fler enn sist helg, da det ble meldt om 27.000. Lørdag for to uker siden ble det meldt om 84.000 demonstranter.

Det er meldt om sammenstøt i Paris, Toulouse, Nantes og i kommunen Evreux i Normandie, nord i landet.

Innenriksminister Christophe Castaner fordømmer volden ved demonstrasjonene, og sier flere bråkmakere har forkledd seg som vanlige demonstranter.

Han sier også at det vil bli en offisiell etterforskning om en hendelse i Paris der en av bevegelsens ledere ble skadd i øyet.

«De gule vestene» begynte sine demonstrasjoner i protest mot økte drivstoffavgifter, som ble innført som et miljøtiltak. Etter hvert har bevegelsen også fremmet en lang rekke andre krav for å bedre lavtløntes kår og minske økonomiske ulikheter i samfunnet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sjekk hvem som stjal showet på Verdens økonomiske forum i Davos
I 2018 var det Donald Trump og Emmanuel Macron som stjal oppmerksomheten i Davos. I år var det en 16-åring.
01:46
Publisert: