Tidligere søndag erklærte de armenskstøttede separatistene i enklaven full militær mobilisering og unntakstilstand der krigsrett gjelder (martial law).

Få timer senere skrev Armenias statsminister Nikol Pasjinian et innlegg på Facebook der det blir klart at også Armenia mobiliserer hele forsvaret.

Det skjer etter at det søndag morgen ble meldt om aserbajdsjansk bombing og harde kamper i enklaven, som har vært kontrollert av armenske separatister siden 1994. Både militære styrker og sivile skal være drept.

Russland ber Aserbajdsjan og armenske separatister i Nagorno-Karabakh om straks å legge ned våpnene etter at det søndag brøt ut harde kamper i enklaven.

– Vi ber partene om umiddelbart å stanse skytingen og innlede samtaler for å stabilisere situasjonen, heter det i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet.

Tilbake til forhandlingsbordet

EU ber de stridende partene i Nagorno-Karabakh om straks å vende tilbake til forhandlingsbordet etter at det brøt ut harde kamper i regionen søndag.

Også Frankrike ber om at kampene må avsluttes med det samme, og tidligere på dagen ba Russland om det samme.

Kampene står mellom Aserbajdsjan på den ene siden og armenske separatister med støtte fra Armenia på den andre.

Enklaven det strides om, er internasjonal anerkjent som en del av Aserbajdsjan, men har vært kontrollert av armenske separatister siden 1994. Et stort flertall av befolkningen er etniske armenere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.