Wilders løfter inkluderer flere diskriminerende tiltak, som å forby Koranen og stenge moskeer. Han håper den økende populismen vil føre ham til makten, skriver Reuters.

Sikkerhetsnivået kommer til å bli høynet når han sparker i gang sin valgkamp med et arrangement lørdag. Han viser seg sjeldent offentlig, noe som skal skyldes drapet på den nederlandske filmskaperen Theo van Gogh, utført av en islamist i 2004.

Wilders har tidligere sagt at han vil forby islam i landet og melde Nederland ut av EU, og han har omtalt islamsk ideologi som «farligere enn nasjonalsosialisme».

–Jeg ønsker oss i regjering, sa han tidligere denne uken. Hans Frihetsparti (PVV) leder på meningsmålinger med en oppslutning på 17 prosent, men statsminister Mark Ruttes høyreliberale parti VVD ligger et knapt prosentpoeng bak.

Men selv om Wilders skulle vinne valget 15. mars, vil han slite med å danne regjering. De fleste store partier utelukker å samarbeide i en koalisjon med hans parti, og nasjonalforsamlingen kommer trolig ikke til å støtte en sorti fra EU.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.