Sturgeon, som er leder for det skotske nasjonalistpartiet SNP, sier fredag at De konservatives «uforsvarlige» tilnærming til brexit bør droppes. Sturgeon sa videre at Storbritannia må bli værende i EUs indre marked etter utmeldingen.

SNP-lederen sier ifølge Reuters at de er klare til å samarbeide med andre partier for å holde De konservative unna regjeringsmakten.

Sturgeon slutter seg til flere andre politikere som har gått ut og sagt at May burde trekke seg. Labour-leder Jeremy Corbyn var tidlig ute med oppfordringen, og fredag ettermiddag har også Liberaldemokratenes leder Tim Farrow sagt at statsministeren burde trekke seg.

Farrow sier videre at Mays visjon for en «hard brexit» ble avvist av det britiske folk, og at forhandlinger om utmelding av EU nå burde settes på vent.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hyttebilen
Alfa Romeo Stelvio er like egnet som transport til hytta som til operaen i Milano.
00:53
Publisert: