Ved 10-tiden fredag formiddag viste BBCs beregninger at de konservative vil trenge ti representanter for å oppnå de nødvendige 326 setene i Parlamentet.

Med bare to plasser igjen å fordele får de konservative 317 representanter av de 650 setene – tolv færre enn de har hatt. Labour får 261, en framgang på 29.

Skotske SNP får 35, noe som er 21 færre enn ved forrige valg. Liberaldemokratene får tolv seter, en framgang på fire.

Det nordirske unionistpartiet (DUP) får 10 plasser, to flere enn ved forrige valg.

Hvis De konservative og DUP danner regjering sammen, vil de to partiene oppnå støtte fra de nødvendige 326 representantene som kreves for å ha flertall. I praksis kreves det imidlertid færre seter for å kontrollere Underhuset, siden de innvalgte fra det nordirske republikanske partiet Sinn Féin ikke møter. Partiet fikk valgt inn syv representanter.

Flere ryker ut

Det ble en brutal valgnatt for flere kjente britiske politikere. Både Nick Clegg og Alex Salmond ryker ut av Parlamentet.

Det skotske uavhengighetspartiet SNP har mistet to nøkkelpersoner. Partiets nestleder Angus Robinson, som har ledet partigruppa i Westminster, tapte setet sitt. Det samme gjorde den tidligere SNP-lederen Alex Salmond. I alt tapte SNP 21 seter og får 35 representanter i Underhuset.

De fleste setene har de tapt til De konservative, som går fra én representant til 13 i Skottland, mens Labour går fra en til sju og Liberaldemokratene fra en til fire.

Liberaldemokratene mister også en sentral person i Parlamentet. Tidligere partileder og visestatsminister Nick Clegg mistet sitt setet i Sheffield. Samtidig kommer en annen tidligere sentral liberaldemokrat – Vince Cable inn i Parlamentet igjen. Han fikk over halvparten av stemmene i Twickenham.

Liberaldemokratenes leder Tim Farron klarte å holde på sitt sete i Westmorland & Lonsdale, men fikk 5,7 prosent færre stemmer enn ved forrige valg. Avstanden ned til De konservatives kandidat var på bare 777 stemmer.

Knapt for Rudd

I Hastings klarte den konservative innenriksministeren Amber Rudd så vidt å klamre seg fast til sitt sete. Hun vant med bare 346 stemmer over Labours kandidat.

En som kan være svært fornøyd med valget, er De grønnes Caroline Lucas som doblet sin oppslutning i Brighton Pavilion og fikk hele 52,3 prosent av stemmene i valgkretsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Har Kim (32) kommet i bedre form av elsykling?
Episode 2: Påmelding. DN følger Kim Finseth (32) gjennom ett år mens han trener seg opp til Birkebeinerrittet 2017 - på elsykkel.
05:13
Publisert: