– Vi inviterer i dag Socialdemokraternes partileder Stefan Löfven til samtaler, skriver partilederne i Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna og Liberalerna.

De fire partilederne medgir i innlegget at de rødgrønne partiene Socialdemokraterna, Vänsterpartiet og Miljöpartiet fikk flest mandater i valget, men viser til at de borgerlige partiene fikk flest stemmer. Alliansen bør derfor også danne regjering, mener de.

Löfven inviteres derfor til samtaler for å søke støtte til et såkalt blokkoverskridende samarbeid «i langsiktige og for landet viktige spørsmål».

Som eksempel nevnes migrasjon, boligpolitikk, et bedre pensjonssystem og forsvars- og sikkerhetspolitikken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Støre: Sosialdemokratiet har ikke plass til Sverigedemokraterna
Dagen før svenskene går til valgurnene fikk Stefan Løfven og Socialdemokraterna besøk og støtte av Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre.
01:10
Publisert: