Armenia og Aserbajdsjan ble lørdag enige om å gjøre et nytt forsøk på våpenhvile i omstridte Nagorno-Karabakh. Kort tid etter at avtalen trådte i kraft, har partene anklaget hverandre for å bryte den.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Yury Melkonyan (64) sitter i huset sitt som har blitt skadd i Shosh-landsbyen utenfor Stepanakert i Nagorno-Karabakh. Verdenssamfunnet anerkjenner Nagorno-Karabakh som en del av Aserbajdsjan, men enklaven og omkringliggende områder har vært kontrollert av armenske separatister siden Sovjetunionens oppløsning. I september blusset konflikten opp igjen.
Yury Melkonyan (64) sitter i huset sitt som har blitt skadd i Shosh-landsbyen utenfor Stepanakert i Nagorno-Karabakh. Verdenssamfunnet anerkjenner Nagorno-Karabakh som en del av Aserbajdsjan, men enklaven og omkringliggende områder har vært kontrollert av armenske separatister siden Sovjetunionens oppløsning. I september blusset konflikten opp igjen. (Foto: AP)
Før partene ble enige om den siste våpenhvilen, ble det lørdag meldt at minst tolv sivile var drept og over 40 såret i et armensk rakettangrep mot et boligområde i byen Ganja i Aserbajdsjan. Slektninger av Royal Sahnazarov, hans kone Zuleyha Sahnazarova and deres datter Medine Sahnazorava, som ble drept når raketten traff hjemmet deres under konflikten i Nagorno-Karabakh, sørger under begravelsen deres.
Før partene ble enige om den siste våpenhvilen, ble det lørdag meldt at minst tolv sivile var drept og over 40 såret i et armensk rakettangrep mot et boligområde i byen Ganja i Aserbajdsjan. Slektninger av Royal Sahnazarov, hans kone Zuleyha Sahnazarova and deres datter Medine Sahnazorava, som ble drept når raketten traff hjemmet deres under konflikten i Nagorno-Karabakh, sørger under begravelsen deres. (Foto: Bulent Kilic/AFP/NTB)
Redningsarbeidere leter etter overlevende i ruinene i boligområdet i Ganja, som ble rammet av et rakettangrep lørdag. Flere boligblokker ble lagt i grus i angrepet. Byen har 300.000 innbyggere og er Aserbajdsjans nest største.
Redningsarbeidere leter etter overlevende i ruinene i boligområdet i Ganja, som ble rammet av et rakettangrep lørdag. Flere boligblokker ble lagt i grus i angrepet. Byen har 300.000 innbyggere og er Aserbajdsjans nest største. (Foto: Bulent Kilic/AFP/NTB)
Timur Haligov holder kroppen til sin ti måneder gamle datter Narin, som ble drept under et angrep i Ganja i Asarbadsjan lørdag.
Timur Haligov holder kroppen til sin ti måneder gamle datter Narin, som ble drept under et angrep i Ganja i Asarbadsjan lørdag. (Foto: Can Erok/AP)
En mann står ved et hus som ble ødelagt av aserbajdsjansk artelleri under en militær konflikt i Stepanakert lørdag. Både Aserbajdsjan og Armenia har angrepet sivile mål, og det er meldt om flere hundre drepte, mange av dem sivile.
En mann står ved et hus som ble ødelagt av aserbajdsjansk artelleri under en militær konflikt i Stepanakert lørdag. Både Aserbajdsjan og Armenia har angrepet sivile mål, og det er meldt om flere hundre drepte, mange av dem sivile. (Foto: AP)