Trump ble møtt av jubel i Atlanta da han fredag ble den første sittende presidenten som taler til National Rifle Associations årsmøte siden Ronald Reagan i 1983.

– TIl NRA kan jeg stolt si at jeg aldri noensinne kommer til å svikte dere, sa Trump til den mektige foreningen.

– Dere har en ekte venn og forkjemper i Det hvite hus. Frihet er ikke en gave fra regjeringen. Frihet er en gave fra Gud, sa presidenten.

Trump kunngjorde videre at «det åtte år lange angrepet på det andre grunnlovstillegg er over», med henvisning amerikaneres rett til å bære våpen.

Trump takket organisasjonen for å ha omfavnet ham som presidentkandidat allerede i mai i fjor.

Presidenten holdt videre en tale i kjent valgkampstil, der han mimret om valgnatten og gjentok løftet om å bygge en mur langs grensen til Mexico.

NRAs direktør Wayne LaPierre oppfordrer medlemmene til å støtte Trump i det han omtaler som «en intens krig som føres av venstrefanatikere».

Amerikanske våpeneiere kan allerede merke en reell forskjell siden Trump ble valgt, ifølge ham.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.