Amerikanske universiteter er avhengige av privat finansiering, og mange tidligere studenter gir donasjoner til universitetet de gikk på. 

Men noen gaver skiller seg ut fra andre.

Nå har nemlig en tidligere student donert et gigantbeløp til det prestisjefylte amerikanske universitetet Massachusetts Institute of Technology (MIT).

MIT melder på sine hjemmesider at de har mottatt 140 millioner dollar (1,19 milliarder kroner) fra en av sine tidligere studenter.

Svært takknemlig

Giveren, som ønsker å være anonym, har ikke stillet noen krav til hvordan pengene skal brukes – og kan dermed gå til alt fra legater, vedlikehold av bygninger og forskning.

I meldingen siterer MIT sin tidligere elev på følgende:

– Ingen har noensinne klart seg gjennom livet uten andres hjelp. Som en tidligere mottager av MITs sjenerøse økonomiske hjelp dro jeg enorm nytte av muligheten til å forfølge min utdannelse på MIT, og jeg er svært takknemlig for alle de måter MIT har formet meg på. Jeg er også inspirert av MITs visjon i å takle globale utfordringer, og jeg stoler på at de vil føre an med å ta modige beslutninger for å gjøre verden til et bedre sted å være.

Giveren håper også at donasjonen inspirerer flere til å gjøre det samme.

Beæret

Leo Rafael Reif, president ved MIT sier de er beæret over tillitserklæringen og takker giveren for vedkommendes visjonære støtte.

– Denne bemerkelsesverdige gaven vil videreutvikle vår styrke innen utdannelse, forskning og innovasjon og bidra til å fremme oppdagelser, oppfinnelser og løsninger for å erobre nye grenser og bygge en bedre verden. 

Og det er ikke lite som kan sies å ha sitt utspring fra MIT. Blant annet er både epost, regneark og radarteknologien skapt ved MIT, og både Texas Instruments og Hewlett-Packard er startet av tidligere MIT-studenter.

I denne artikkelen på Wikipedia kan man finne en rekke andre fremskritt, oppfinnelser og innovasjoner som stammer fra MIT.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Læreren som henter skoletrøtte hjemme
Øivind Bache (66) slet selv med skolegangen. Som bilfaglærer har han selv kjørt hjem til studentene for å hente elever som står i fare for å droppe ut tilbake til skolebenken. 13 av 14 elever fullførte fagbrevet.
03:25
Publisert: