TV-sendinger gikk i svart, og det var forstyrrelser i mobilsignalene. Butikkeiere dro raskt ned stengslene av frykt for plyndring.

Minst 8 av landets 23 delstater ble berørt, i tillegg til hovedstaden. Flyplassen utenfor Caracas var også uten strøm.

«Ikke en gang til» og «hvor lenge blir det denne gangen» var noen av reaksjonene fra fortvilte venezuelanere som har forrige strømbrudd friskt i minne. Den 7. mars forsvant strømmen og var borte i en uke. Kollektivtransporten brøt sammen, oljeproduksjonen falt, vannforsyningen sviktet, og flere mennesker døde på landets sykehus.

«Et angrep»

President Nicolás Maduro omtalte mandagens strømbrudd som «et angrep» på landets kraftforsyning. Maduro, som er under press både hjemme og ute – fra opposisjonslederens utpekte overgangspresident Juan Guaidó og fra USA og 50 andre land som støtter Guaidó – la skylden for forrige strømbrudd på USA. Han mente et amerikansk nettangrep lå bak og beskyldte Guaidó for å være ute etter å sabotere landets infrastruktur.

Observatører sa den gangen at selv om et amerikansk angrep var mulig, var det lite trolig. De trakk i stedet fram mer nærliggende forklaringer som for små investeringer, korrupsjon og dårlig vedlikehold.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Risikerer livet for noen gram gull
Arbeiderne i gullgruven i det sørøstlige Venezuela jobber døgnskift i livsfarlige gruveganger, på jakt etter betaling for litt mat. Venezuelas økonomi har kollapset, gull er den sikre valutaen.
02:16
Publisert: