I utgangspunktet skulle venezuelanerne fjerne tre nuller. Kunngjøringen kommer kort tid etter at finanskomiteen i nasjonalforsamlingen la frem tall som viste at prisene i landet har økt med 46.306 prosent i løpet av 12-månedersperioden som ble avsluttet i juni.

De nye sedlene vil kunne brukes fra 20. august og Maduro mener det vil gjøre underverker for økonomien i landet. I Venezuela, hvor den største valøren er en 100.000-lapp, er det i dag vanskelig å få tak i kontanter. En enkel lunsj koster fort tre millioner bolivarer.

Søkelys på oljesektoren

I en tv-overført tale onsdag kunngjorde Maduro også at det vil settes nytt søkelys på Venezuelas kriserammede oljesektor. Men han gikk ikke ut med noen detaljer om hva dette innebærer.

Tidligere denne uken sammenlignet Det internasjonale pengefondet (IMF) situasjonen i Venezuela med Tyskland etter første verdenskrig og Zimbabwe på begynnelsen av det forrige tiåret.

De mener Venezuelas økonomiske fall er blant de verste de siste 60 årene.(Vilkår)

– De slipper det de har i hendene og følger guiden
Butikkeier Anny-Irene Mykkeltvedt sier hun taper millioner på at hun velger å ikke betale turistguider provisjon av det turistene kjøper.
02:08
Publisert: