Lederen for den Maduro-vennlige grunnlovsforsamlingen, Diosdado Cabello, sier de enstemmig har vedtatt tirsdag at landets høyesterett kan straffeforfølge Juan Guaidó.

Guaidó avviser grunnlovsforsamlingens beslutning.

– Folket er fast bestemt, og ingenting kommer til å stoppe oss. Det er ingen vei tilbake i denne prosessen, sier Guaidó tirsdag kveld.

Fra høyesterett

Beslutningen til grunnlovsforsamlingen kommer dagen etter at Venezuelas høyesterett ba politikere om å frata Guaidó immuniteten.

Høyesterettsdommer Maikel Moreno mener Guaidó bør bli straffeforfulgt fordi han brøt utreiseforbudet han ble ilagt i forkant av hans besøk til andre latinamerikanske land i februar og mars.

Guaidó anklages av Nicolás Maduros regjering for å oppfordre til vold i demonstrasjonene i gatene, samt å motta ulovlig bistand fra utlandet.

Vannmangel

Mandag sa opposisjonslederen, som erklærte seg selv som president i januar, at høyesteretts avgjørelse er ulovlig og fortsatte mandag med sine oppfordringer til Maduro om å trekke seg som president.

Den politiske situasjonen i landet er svært spent, og Guaidó kjemper om å få avsatt Maduro, noe Maduro overhodet ikke vil. Samtidig er den økonomiske situasjonen i landet svært dårlig, og det har vært en rekke strømbrudd, noe som har ført til vannmangel.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.