Samtalene, som stort sett har foregått på den karibiske øya Barbados, startet etter at opposisjonsleder Juan Guaidó forsøkte å ta makta fra president Nicolás Maduro i april og mai, skriver Reuters.

Maduros representanter forlot forhandlingsbordet i august for å protestere mot USAs nye sanksjoner mot landet.

– Det diktatoriske regimet til Nicolás Maduro forlot forhandlingsprosessen med falske unnskyldninger. Etter mer enn 40 dager der de har nektet å fortsette, bekrefter vi at Barbados-samtalene er ferdige, sier Juan Guaidó i en uttalelse.

Takker Norge

Den norske diplomaten Dag Halvor Nylander skriver på Twitter natt til mandag at Norge kommer til å legge til rette for videre samtaler dersom partene ønsker det.

Guaidó takker Norge for å ha bistått i samtalene, men sier ikke noe om hva neste steg i forhandlingene vil være.

– Vi må forberede oss på å begynne en ny fase i denne kampen, som krever mer engasjement, styrke, besluttsomhet, ofring og overbevisning fra alle, sier han videre i uttalelsen.

Venezuelas regjering har foreløpig ikke kommentert saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.