Høyesterettsdommer Maikel Moreno mener Guaidó bør blir straffeforfulgt fordi han brøt utreiseforbudet han ble ilagt i forkant av at han besøkte andre latinamerikanske land i februar og mars. Da han kom tilbake til Venezuela, ble han likevel ikke pågrepet, slik mange fryktet.

Guaidó har immunitet mot straffeforfølgelse fordi han er leder av nasjonalforsamlingen. Han anklages av Nicolás Maduros regjering for å oppfordre til vold i demonstrasjonene i gatene, samt å motta ulovlig bistand fra utlandet.

- Ulovlig

Opposisjonslederen sier høyesteretts avgjørelse er ulovlig og fortsatte mandag med sine oppfordringer til Maduro om å trekke seg som president.

– Vi må samles mer enn før nå. Vi må samle den største demonstrasjonen som har vært så langt for å ta avstand fra det som foregår, sier Guaidó.

Siden det om lag en uke lange strømbruddet 7. mars, har nasjonen opplevd strømbrudd daglig. Tørre vannkraner, stans i offentlig transport, stengte skoler og kortere arbeidsdager har vært konsekvensene. Søndag bestemte president Maduro å innføre strømrasjonering i 30 dager.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.