Etter to dager med møter tilrettelagt av Den dominikanske republikk, sier landets president Danilo Medina at et tredje møte er avtalt 27. september. Her vil de invitere de fire søramerikanske landene Mexico, Chile, Bolivia og Nicaragua til å delta.

Mens Venezuelas president Nicolás Maduro har sagt seg villig til å innlede dialog, har opposisjonen forholdt seg skeptisk. Ifølge nyhetsbyrået AP sier opposisjonen i en pressemelding at løsningen på den politiske krisen i landet er at Maduro går av.

Har eskalert

I oktober i fjor tilrettela Vatikanet og De søramerikanske lands union samtaler som endte med at opposisjonen forlot forhandlingsbordet fordi flere av deres betingelser ikke ble møtt.

Siden da har den politiske krisen i Venezuela eskalert, med nesten daglige demonstrasjoner siden april i år. Maduro sørget i sommer for å opprette en grunnlovsgivende forsamling som fratok den folkevalgte opposisjonskontrollerte nasjonalforsamlingens lovgivende makt.

Mellom april og juli ble 125 personer drept i sammenstøt i Venezuela. FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein slo i august fast at sikkerhetsstyrker og regjeringsvennlige grupper har ansvar for minst 73 av drapene.

Dialogforsøket ble kjent tirsdag og er utarbeidet av Spanias tidligere statsminister Jose Luis Rodriguez Zapatero og Den dominikanske republikks utenriksminister Miguel Vargas.(Vilkår)

Landet der «alle» går til psykoanalyse
I Argentina er det like legitimt å løpe fra jobb for «å rekke analysen» som å hente barn i barnehagen. Ikke noe annet land kan måle seg med den argentinske tettheten av psykologer.
05:60
Publisert: